2 Aralık 2010 Perşembe

NEW YORK’TA BEŞ MİNARE

Yönetmen: Mahsun Kırmızıgül
Oyuncular:  Haluk Bilginer,  Engin Altan Düzyatan,  Ali Sürmeli,  Danny Glover,  Mahsun Kırmızıgül,  Onur Ünsal,  Salih Kalyon,  Robert Patrick,  Zafer Ergin,  Gina Gershon,  Hüseyin Avni Danyal,  Mustafa Sandal,  Murat Ünalmış,  Eşref Kolçak,  Suna Selen,  Yüksel Arıcı,  Justine Cotsonas,  Emma Walton,  Scott William Winters,  Bob Ari,  Ernest Rayford,  Hisam Tawfıq,  James Chen,  Ümit Okur,  Ali Güney,  Bejay Rose,  Laine Rettmer,  Michael Olajide Jr,  Ryan Silverman,  S Novym Godom, Papa! (2004),  Sharrieff Pugh
Senaryo: Mahsun Kırmızıgül
Yapımcı: Murat Tokat Görüntü Yönetmeni: James Gucciardo
 Müzik: Mahsun Kırmızıgül,  Yıldıray Gürgen,  Tevfik Akbaşlı
 Kırmızı bültenle aranan ve ismi fenomene dönüşen radikal dinci bir örgütün lideri Deccal kod adlı suçlunun Amerika’da yakalandığı bilgisi gelir. Teşkilatın en başarılı iki polisi Amerika’ya suçluyu teslim almaya giderler. Bundan sonrası kolay gibi görünür ama hiçbir şey göründüğü gibi değildir. İstanbul, New York, Bitlis üçgeninde geçen hikâye, yakın dönemin Türkiye’sini sorgularken, 11 Eylül sonrası Amerika ve dünyanın İslam ile olan paranoyasının altını çizecektir.
Son dönemde çektiği filmlerle adından sıkça bahsettiren Mahsun Kırmızıgül, New York’ta Beş Minare adlı filmiyle yine sinemaseverlerin ilgisini çekmeyi başardı. Günümüzün en önemli sorunlarından birini gündeme getiren film, konu itibariyle oldukça ilginç… Aksiyon sahneleriyle başlayan film izleyiciyi ilk dakikadan itibaren içine çekmeyi başarıyor. Fakat olay gelişmeye başladıkça beklenti maalesef düşüyor. Her karesiyle “Olay New York’ta geçiyor” dedirten filmde oldukça fazla dolgu görüntü kullanılmış. Eş zamanlı hikâyelerin anlatıldığı filmde geçişler maalesef kuvvetli değil ve bu nedenle izleyici ilgisini çok çabuk kaybedebiliyor. Öte yandan Haluk Bilginer muhteşem oyunculuğuyla göz dolduruyor. Film beklenmedik bir sonla bitip izleyiciyi hem şaşırtıyor hem de ağlatıyor. Vizyona girdiği günden itibaren sinemaseverlerin dikkatini çekmeyi başaran film izlenmeye değer.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder